adiós :)

Om 45 minuter ska vi åka till Arlanda. Eller det är vad de säger iallafall, vi kommer nog iväg lite senare... Planet går iallafall tio i två, tror jag. iPoden är laddad med musik och massa MuggleCast, en del ExpelliarmusCast med.

Nej, nu ska jag borsta tänderna och sen packa det sista. Typ andra skor, kameran, Dödsrelikerna (som jag foooortfarande inte läst ut o_O), kollegieblock och pennor. Och så tandborsten. Och schampot som ligger på mitt golv, som en påminnelse. Sen är det säkert något mer jag bara har glömt, hahah.


Ha en trevlig nyårsafton och Gott nytt år, allihopa! :D


bilbrand

Mamma och pappa rusade ut för 30-40minuter sen, efter ett telefonsamtal från Marián. Hon, Fredrik och hans kompis var här innan. Innan föräldrarna sprang ut och jag frågade mamma vad det handlade om hörde jag bara "parkeringen...pappas bil..." typ. Det fick mig att bli lite orolig, liksom... vad som helst kunde ju ha hänt.

Nu kom de tillbaka och jag fick höra vad det var om.
En bil hade börjat brinna på gästparkeringen, inte pappas, alltså. Antagligen någon raket/fyrverkerigrej som skjutits iväg. Varför håller de på? Det undrar jag.
Fredrik och dem hade iallafall ringt polis och brandkår och sånt, så det var tydligen två brandbilar där uppe. De fick också berätta vad de visste för polisen. Det hade inte varit någon liten eld, heller, glaset hade "exploderat" och de hade fått backa flera meter för att inte träffas av glödande glas. Läskigt.
Det hade varit några andra där uppe också, som hade ringt polisen lite tidigare. Varför? Någon jävel (eller några) hade siktat raketer mot dem. Herrejävlar. Men de visste iallafall från vilken terrass de sköt ifrån. Jag håller nästan med mamma: Hoppas de blir vräkta.
Visst att jag hör hela tiden raketer och fyrverkerier och smällare som smäller, men inte hade jag tänkt på det på det här sättet. Nästan att man blir glad över att man inte är hemma på nyår. Men vem vet hur det blir i Barcelona? Hahah.

Carro, ska vi bilda klubb? Hej, vi hatar alla som skjuter fyrkverkerier innan tolvslaget.

Chao!

nerdfighter til the end

Titta på den här videon. Även om ni inte följt Brotherhood eller ser er själva som Nerdfighters så kan ni bara lyssna på Bill Martins röst. So frikkin awesome!


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Carro :)

Som utmanad ska du nämna :

5 saker du aldrig gjort,
5 saker du har gjort,
5 saker du ska göra,
utmana sedan 5 personer att göra samma sak.

Saker jag aldrig gjort:
1. Rökt en cigarett.
2. Varit med i ett riktigt slagsmål.
3. Supit mig full.
4. Varit på bröllop, inte heller begravning.

5. Påstått att jag är helt normal.

Saker jag har gjort:
1. Sett Arctic Monkeys och Kaiser Chiefs. Dock inte samtidigt.
2. Bråkat mycket med en viss person det senaste halvåret.
3. Varit i 15 länder, inlklusive Sverige.
4. Läst miljontals olika fanfictions.
5. Sagt/gjort saker som jag inte borde.

Saker jag ska göra:
1. Åka till Barcelona imorgon
2. Troligen gå sam-global på gymnasiet
3. Gå på konsert och se Kaiser Chiefs eller Arctic Monkeys eller Franz Ferdinand. Kosta vad det kosta vill, jag ska se dem.
4. Resa runt i världen.
5. Eh... börja packa? ^^
 

Jag utmanar:
Lina, Hanna, Céline, Egoina.
Och annan valfri person som tycker att detta verkar lite småkul ^^


NME awards

Jag har läst mig till att både Kaiser Chiefs och Bloc Party och Babyshambes ska spela efteråt. Efter själva NME Awards, alltså. Rena himmelriket, liksom.
Nu är jag medlem på nme.com och håller på att rösta på Sexiest Male till NME Awards 2008. Sen blir det Sexiest Female och sen Best Album Artwork. Jag har redan röstat på bästa/sämsta album/artist och allt det.
Vet ni vad som skulle vara underbart?
Att gå på spelningen efter the Awards, liksom. Ojojoj. Men lycka till att jag kommer till London den 28 februari. Och att jag får biljetter till hela alltet. Nåja, drömma funkar ju alltid :) Tur det.

Dessutom vill jag gå på konsert. Synd bara att det inte finns några jag vill gå på i närheten. I närheten betyder typ... inom Sveriges gränser. Jag vill ju iochförsig se Winnerbäck, men det är inte förrän i augusti, hahaha.
Arctic, Kaiser eller Franz skulle ju vara drömmen. Jag skulle göra (nästan) vad som helst för att se dem.

Nu ska jag snart gå och lägga mig :)

Chao!


svår fråga!

Fick en fråga av Nerdfighter-Lina. Vilken är din favorit-Hank-sång?
Jag vet ärligt inte. Visst, det var Accio Deathly Hallows som fick mig att följa Brotherhood 2.0 och allt, men det är nog inte favoriten. Eller så är den det.
Jag kan göra en top5-lista xD

X antal minuter senare sitter jag fortfarande här. Jag ska välja ut mina fem låtar. Jag har inte förrän nu insett hur svårt det är att rangordna Hanks låtar. Jag har fått ner antalet favoriter till åtta. Att få ner antalet till fem, går inte. Men att rangordna dem är inte heller lätt. Tvärtom, faktiskt.
Sådär, nu är det bara rangordningen, sen är listan klaaar :P

Number 1: Getting Featured on YouTube (
lyssna här)
Number 2: I'm Gonna Kill You (lyssna här)
Number 3: Accio Deathly Hallows (lyssna här)
Number 4: Baby I Sold Your Dog on eBay (lyssna här)
Number 5: Queen Ranavalona the First (lyssna här)
(obs att låtarna är bättre om man laddar ner dem, men skitsamma ^^)

De som inte riktigt nådde enda fram:
Miniature Soccer Team
It's Too Hot
Luck of My Life


Det blir inte några motiveringar, för det blir för svårt. Och tråkigt för er, liksom "för att den är så bra!" kanske man inte ska ha på alla.

Chao!

she's the best

Jag har lyssnat på de PotterCast episoderna där Jo var med, och hon är bra för bäst. Som om jag inte visste det innan, liksom...
Kommit ur pyjamasen har jag också gjort. Nu är det mjukisbyxor och en löst sittande tröja från Indiska som gäller. Gillar den här tröjan... funderar på att köpa en likadan eller liknande... fast i någon annan färg.
Nåja, det får iallafall vänta till efter Barcelona...

Nu ska jag upp och äta :)

Ha det!


hej, jag nördar

Jag känner mig rätt nördig nu. Jag är rätt nördig.
Men just nu, liksom.

Jag har laddat ner de senaste x avsnitten av PotterCast. Jag erkänner, jag har inte lyssnat på det någon gång. Det som fick mig att subscriba var att Jo är med i två episodes! Jo! Som i JO ROWLING. Som i... aaaaah!
Jag har bara lyssnat på MuggleCast. På tal om det. Jamie är tillbakaaaaa :D Eh, ja.
För tillfället lyssnar ja på senaste avsnittet av ExpelliarmusCast. Ännu en Harry Potter-podcast. Denna på svenska. Rekommenderas för alla svenska Potter-fans.

Sen har jag tittat på Hanks lilla "konsert" på YouTube. Hans punishment för att ha textkomunicerat med John under the Project for Awesome.
Hahaha, det är roligt att se på.

Nu kom mamma hem, och jag sitter fortfarande i pyjamasen. Well, det är jullov... ;D

Chao!

december 2008

December 2008. Jag ler när jag tänker på det. Har jag tur väldigt snälla föräldrar kommer jag att spendera iallafall en del av månaden i Uruguay. I sydamerika. Utan föräldrar. Om jag har tur.
Jag ska ta det hela från början.
Tidigare i år, eller kanske var det i slutet av 2006, pratade jag med Marián, min brors flickvän. Hon sa något om att hon planerade att åka till Uruguay december 2008. Hon kommer därifrån, nämligen. Jag sa väl "oh, jag vill också!"Jag var inte helt seriös, då jag tänkte att jag aldrig skulle få åka. Meningen är då att jag och Marián ska åka själva. Kanske broder F också.
Efter det där korta inledande samtalet var det tyst en tid. Sen pratade vi lite mer. Jag nämnde det för mamma, som sa ungefär "hm". Ni vet, på det där sättet som "jag-vill-inte-prata-om-det-här" kombinerat med "glöm det". Jag visste att chansen att jag skulle få åka inte var den största, men den fanns där.
Marián har berättat om va vi kan göra där, jag kommer att vara 16år, så jag kommer in på barer/klubbar/pubar och liknande. Vi har pratat om var vi skulle kunna bo - hemma hos min moster, hemma hos hennes mamma eller i sovsäckar under en bro, alternativt tälta. De två sista var inte helt seriösa, nej.

Jag vill verkligen åka dit. Jag har varit där en gång och det var när jag var fyra, typ. Båda mina bröder, samt min mamma, har varit där de senaste åren. Fredrik träffade ju till och med Marián.

Jag har en sak som jag kan använda som "lockbete" till ett "ja" på frågan om jag får åka. Det är att Felipe (min mosters man) jättegärna vill att min pappa ska komma dit. (För pappa guidade runt Felipe i Stockholm när han var här) Det ska åka bil till Buenos Aires och göra något där. Titta på hus (pappa jobbar med fastigheter) och så. Tror jag. Om de då gå med på att åka med, så åker jag inte "själv". Mamma får ju desutom träffa sin syster igen.
Win-win situation, liksom.
Vi pratade om det här för några dagar sen, och pappa sa då att man kan åka i januari 2009 istället, eller något, men jag vet inte.

Det kommer inte bli en hel månad, det vet jag. Jag kommer att gå på gymnasiet och Marián har kommit in på sjuksköterskeutbildningen, så båda måste plugga. Men några dagar ledigt kan man allt ta.

Har jag tur så befinner jag mig på andra sidan jordklotet om ett år. Det känns inte längre som att det är eeeevigheter dit.
Jag vill verkligen åka. Marián måste nästan åka, hon har pratat med sin familj och allt. Nu kommer inte hennes mamma ta ut sin semester, för hon ska vara ledig när vi kommer. Någon annan hade också sagt något liknande.
Hon har kollat upp biljetterna, men man kan inte köpa än. "I maj", säger hon, "då kommer det att vara billigast."

Finns det något ställe ni verkligen vill åka till?
Bara för att turista/semestra eller för att ni har anknytningar dit?

Chao!

let's go to the movies

Jag måste logga ut nu. Helt klart. Jag har precis kommit ur duschen och ska träffa Marián vid stationen klockan tre. Vi ska på bio, nämligen. Förtrollad ska vi se. Ni vet den där när en prinsessa kommer från en saga och dyker upp på Manhattan? Den verkar lite rolig, faktiskt :)
Nej, nu ska jag leta fram lite kläder och göra mig i ordning innan jag måste gå.


Har ni sett filmen, eller vill ni se den? Vad tyckte ni?

oh my god, that's britney's shameless

Jag har aldrig varit ett särskilt stort Britney-fan. Jag har aldrig egentligen gillat hennes musik. Jag har haft något emot henne, eller kanske bara det faktum att hon var, och är, så stor. Men vissa låtar är riktigt bra, det erkänner jag. Den senaste tiden har allt bara kretsat runt hur hon tar hand om sina söner, hennes festande och rättegångsdramat med Kevin. Hennes musik har inte hängt med allt de senaste åren, men det är kanske förståeligt...

När jag först hörde Gimme more tyckte jag att den inte var nåt vidare bra. Sen hörde jag Piece of me. Den tyckte jag inte heller var särskilt bra. Men sen läste jag texten, den är faktiskt rätt bra. Det känns som att hon har lite självdistans, men vad vet jag, haha. Nu går låten, eller ja, remixen, på replay på YouTube. Jag har ännu inte tagit steget och laddat ner den, men kanske senare idag, haha.



 

why don't you walk away?

Frågan ställer jag mig själv, inspirerad av Franz Ferdinand. Jag är obsessed. Bra är dem, grabbarna från Glasgow.
Men tillbaka till ämnet (vilket nu det var...) jag ska snart logga ut. Jag har nästan börjat erkänna att jag är lite trött iallafall. Ska logga ut alldeles strax... hahah. Jag är lat och orkar inte gå upp (och riskera att väcka föräldrarna och få frågor om varför jag inte sover) och tvätta bort maskaran, så det får jag göra imorron.
Måste plocka bort grejor från sänen, men bortsett från dessa saker så ser den väldigt inbjudande ut. Duntäcke, annat täcke plus tre kuddar. My oasis. Or summat...

Jag skulle nog kunna sitta här ett tag till, för så trött är jag inte, men nää. Hahahah.

Godnatt.


denial

Jag förtränger det faktum att jag är trött. Jag är inte alls trött. Förnekelse. Jag kan vara uppe någon eller några timmar till. För jag är inte alls trött. Inte.
Bara så att ni vet - jag är inte trött.


you're dancing like a beautiful dance whore

image218
Franz Ferdinand.
(rubriken från deras låt Michael)

you are the word, the word is 'destroy'

Jag har börjat gilla den här låten mer och mer. Och mer.
Den är bra. Det är Franz Ferdinand, alla deras låtar är bra.

choo, choo!

Hemma, efter två dagar i Västerås. Riktigt skönt, jag klarar mig inte mycket längre i samma hus som farmor och farfar. De är mina farföräldrar - och ja, jag älskar dem - men det blir för mycket efter ett tag. Tjat och upprepningar och allt. Men det var kul att träffa de äldre iallafall :)
Fick två jättefina silverörhängen med tre sötvattenspärlor på varje. Love 'em!

Somnade i bilen påvägen hem. Bra musik med lagom hög volym (så att jag slapp höra ABBA-musiken som de andra lyssnade på) funkar alltid, haha.
Jag har också börjat läsa på Var är Alaska? och den verkar riktigt bra. Den ska fortsättas läsas på ikväll :)

Chao!


f&f

Vi ska till farmor och farfar idag.
"Mitt på dan" skulle vi åka. Jag har suttit här i någon timme, hörde Victor när jag gick upp, men päronen vet jag inget om, haha.
Vi kommer inte komma iväg före tre. Jag lovar er.
Nu kom pappa in. Vakna är de iallafall. Vi satt och tittade på Blow igårkväll. I natt. Slutade vid två. Fortfarande lika sorglig, men jag höll tårarna inne nästan helt, haha.

Happy christmas day ;D

and so this is christmas

Jag har den där låten på hjärnan, den med John Lennon och Yoko Ono. Den är fin. Och bra.
Nu har vi för övrigt sett på de obligatoriska tv-programen och ätit och öppnat klappar. Jag och Marián hade gjort jättefina kort till några. Maha.

Jag blev faktiskt väldigt nöjd med mina klappar i år. Jag hade inte räknat med så mycket, eftersom att jag fick en kamera för inte så länge sen. Men jag fick endel från min lista. För ja, jag skriver fortfarande önskelistor. Jag skickar inte längre iväg dem till tomten, men jag har en som jag skriver upp saker jag vill ha på. Sen några veckor innan jul skriver jag ut den och sätter upp den på kylskåpet.

Bland annat fick jag:
♥ iPod nano
♥ Blow (film, med Johnny Depp och Pénelope Cruz, som är bäst)
♥ Enjoyment (musik-dvd med Kaiser Chiefs)
♥ Var är Alaska? (bok av John Green som jag bara är tvungen att läsa)
♥ Silverhalsband (tack, bror<3)
♥ Lite kläder
♥ ...och så har jag säkert glömt något ^^

Vad har ni fått för julklappar?

Nu har de börjat fika vid bordet, jag får inte komma efter ;)

Chao!

tralala, godjul...

Om man tittar på senaste inläggen på blogg.se, så har alla med "julafton" eller "god jul" eller de engelska versionerna av dessa ord i rubriken. Några andra finns det också, men majoriteten är så. Jag ska väl inte vara sämre jag? Nej, tänkte just det.
Idag har jag varit hos frissan, som jag tror att jag skrev i förra inlägget. Det blev bra, men luggen blev lite för kort. Menmen, den växer ut, och jag får kolla om den blir längre om jag gör den platt... Nåja, vi får se hur det blir med det.

Snart borde familjen komma hit, Micke, Fredrik och Marián.
När man talar om trollen... Nu ringde Micke på dörren, haha. Det känns som att jag inte träffat honom på länge, men det har jag. Nu ska jag inte sitta här mycket längre ;)

Kalle Anka börjar om lite mer än en halvtimme, och jag ska se. Det har gått i århundraden - känns det som - men det är ändå ett måste. Lite julstämning måste man ju ha, även fast det är blött, grått, inte snö och plusgrader ute.

GOD JUL, allihopa :D

countdown

Enligt klockan på datorn är det nu sju minuter tills det är julafton. Det stämmer säkert inte. Men det känns inte som jul. Inte nu, inte än. Den där julkänslan är borta. För mig iallafall. Menmen, det är jul. Jag har bakat en massa pepparkakor den senaste tiden, pappa gjorde en jättestor deg som vi var tvunna att baka ut ;)

Jag ska inte vara uppe sent idag, jag lovarmig själv det, ännu en gång. Men imorron ska jag upp i tid, jag har nämligen tid hos frissan ;) Julafton, haha, ja, jag får iallafall en fin frisyr, även om jag bara tänkte toppa lite. Luggen ska behållas, jag gillar den ;)

Nu är det bara fyra minuter kvar, haha.

God jul :D

städning dan före dan

Idag ägnar jag dagen åt att städa mitt rum. Inte för att det är stökigt à la Carros (eeeh, ja^^), men jag har lovat mamma. Jag väntade tills föräldrarna åkt hemifrån (skulle nånstans), sen satte jag igång MuggleCast på hög volym. Nu har jag nästan fått bort allt från golvet, så jag kan snart ta fram dammsugaren. Det är något som verkligen behövs, dammigt och smuligt och allt (för ja, det händer att jag äter på något när jag sitter här). Smått äckligt.

Nu har jag lyssnat på ett helt avsnitt, och ska lyssna på nästa ;D
Och tillbaka till städningen av rummet, ja...

Chao!

bättre sent än aldrig :)

Nej, jag har inte loggat ut än, även fast mitt mål var klockan ett. Men hey - bättre sent än aldrig ;)

Så idag säger jag godnatt med en bild.
image217
jag har käften full av pepparkaka, det är därför jag
ser ut som jag gör :P

i made a promise

Jag lovade mig själv att gå och lägga mig senast ett idag. Personligen tror jag inte att jag kommer hålla löftet, men det blir väl spännande att se? Hahahah.

Imorgon är det dagen före julafton, om jag inte räknat fel. Det tror jag inte att jag har. Och det är ju duktigt, för jag har inte haft någon chokladkalender i år. Förra året köpte jag ingen förrän den 10e eller nåt, och i år har det inte blivit någon överhuvudtaget. Hur ska man tolka det - positivt eller negativt? Hahah.


Annars så gillar jag denna ^^

what d'you say?

image215

februaribarn

Jag har fixat lite mer med designen och nu orkar jag inte mer. Bytt färger och så. Bytt namn. Princess Wirell är borta och februaribarn har tagit över. Mest för att jag inte kom på något annat och samtidigt tyckte att det passade. Just för att jag fyller år i februari. Duh.

Snart är det jul :D
Kanske borde få till lite snöflingor till headern...? Well, vi får se.

Jag har börjat lyssna på MuggleCast från början. Är nu på episode 2, haha. Det är lite annorlunda från vad det är nu, eftersom att det är pre-Deathly Hallows och de snackar massa teorier och Half-Blood Prince-spoilers. Hahah.

Chao!


sleep tight

Jag är trött, nu är kapitlet jag nämnde i förra inlägget utläst. Jag lovar, det tar en timme att läsa dem. Riktigt långa, händelserika, jättebra kapitel. Detta var på drygt 20.000 ord och 34sidor i Word. Jag skulle aldrig orka skriva så långt. Jag skulle aldrig ha fantasi att komma på så mycket. Eller tålamodet, för den delen. Sjätte kapitlet i fjärde "boken" i en serie i sju "böcker". 20.000 ord. Jag är riktigt imponerad.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig. Börjar bli riktigt trött :)

Sov gott!

quack...

Jag har fixat klart headern nu. Blev nöjd, faktiskt. Höll på några dagar bara med att rova ut vilka bilder jag skulle ha med. Sen när den var klar insåg jag att jag inte hade rätt mått. Då lät jag allt vara i ngra dagar, men nu, ikväll, har jag fixat allt. Bakgrunden... vad ska man säga? Jag hittade ingen som jag verkligen ville ha, så det fick bli den här. Tills jag hittar någon bättre, haha :P

Nu ska jag läsa senaste kapitlet på en fiction jag följer :)

Chao!

MuggleCast...elfs.

image213
Ah, I love it :D
Det är Andrew, Micah, Jamie och Ben, från MuggleCast såklart :D
Här kan ni se den i rörelse :)
(Det rekomenderar jag ^^)

Och jag tycker att Jamie är värsta söta ;D Haha. Det är han näst längt till höger.
Saknar honom på MC. Han måste komma tillbaka. Bwahaa.

jag har jullov.

det har inte duuuuu ;D
Okej, det har du antagligen.
Julkonserten idag var jättebra. Vi fick gå in först, och fick bästa platserna - längst fram i mitten ;)
Fikade i klassrummet och fick betygen, jag är nöjd. Till största delen, det är väl ett betyg som jag inte gillar (engelskan), men skitsamma.

MuggleCast ska sluta sända veckovis. Den sjätte mars. Jag vill inteeee. Jag vill att de ska fortsätta, men jag förstår samtidigt hur de tänker. De vill sluta när de är på topp, de vill inte sluta på grund av att de inte har några lyssnare. As if that would happen. Men iallafall.

Chao!


where to go on vacation

Pappa kom hem när jag var fullt upptagen med att baka pepparkakor (för andra kvällen i rad ^^) och mamma stod och gjorde nån sorts choklad-julgodis, haha.
Det han sa var typ: "Jag har kommit på *något som jag inte kommer ihåg*. Och jag har kommit på vart vi kan åka.
"Vartdå?" undrar vi.
Barcelona.
Jippie, tycker jag. Mamma var mer... okej, dit kan vi väl åka. Jag fattade på en gåg att biljetterna var köpta och att allt sånt var fixat - jag har åkt på semester med pappa förut, haha. Mamma som trodde att hon hade något att säga ^^
Men det ska bli roligt. Lite mindre än en vecka ska vi vara där. Första gången som jag är i Spanien på riktigt, liksom. Har tidigare varit på Mallorca, men det räknas ju nästan inte, hahaha.

Sen åkte vi till Kista och åt. Nachos är lika med gott. (Titta, jag börjar ställa in mig själv på "Spanien" redan :P) Sen kollade vi lite. Och nu är jag hemma och har insett att jag missat större delen av Heroes, så avsnitt 21 blir också nerladdat lite snabbt. Jag vet, jag är dålig, men vad ska jag göra? Hahah.

Chao!

mwahaa

jag vet att jag inte skriver allt för mycket här nu (känns det som, iallafall) menmen.
idag såg vi på film i skolan. Ice Age ett och två hade vi att välja mellan. ja, vi är en liten nördig nia som väljer att se på Ice Age när vi får välja film själva... nördigare är kanske att nästan alla kan minst ett-två-tre-fem-tio citat från filmerna... men det är kul :)
vi ville se på ettan, men alla andra ville se på tvåan, så ja. det blev tvåan. men den är också kul.
vi fick bildbevis på att Frej sov, Jannis kollade väldigt förstelnat/intresserat på tvn och vi sjöng/sa/dansade med i det de sjöng/sa/dansade. typ.
och så godis. sen städning. jag städade typ ingenting. maha ;D
sen skulle vi till kyrkan, det var så tråkigt att det finns inte.
sen gick vi till klassrummet och sen gick vi och åt.
sen gick vi hem, och här sitter jag nu ^^

imorron börjar vi seeent, typ tio i elva. sovmorron. då ska man ha med sig fika och så, som vi ska fika upp efter konseten :) gott :)

Chao, allihopa :)

secret project

och allt annat.
Jag sitter fast framför YouTube. Allvarligt talat. The Secret Project är igång för fullt.
En massa Nerdfighters och YouTube-människor postar inlägg med rubrik
Project for Awesome (klicka och titta :D) och något mer. De stöttar olika välgörenhetsgrejer och alla sk komemntera och så, så att dessa videos hamnar högt uppe på alla listor. För det gör välrden bättre ;D

Jag är fast, jag vet.
Men jag gillar det ;) Hahahaha.
Hittade några svenska nerdfigthers, det ni ^^

Chao!

think about it later

jag har headern klar, men den är för stor. heh, oops ^^ my bad, liksom. jag har inte orkat fixa den ordentligt, men aya, haha.

nu måste jag öva inför redovisningen imorron. lycka till, Fia!
men, jag har fått veta fyra betyg idag.
Matte: MVG
NO: MVG
Teknik: MVG
Franska: MVG-

det känns bra efter mitt "misslyckade" engelskabetyg. menmen.

nu så, haha, pusshej!

it's a new day

jag har hoppat på en dubbelblogg spamblogg som Carro gjorde, hahah. Lite roligt faktiskt, men mest konstiga, korta, ytliga inlägg :P Men vem bryr sig? :P

Idag ska jag få minst ett betyg, Beror lite på om vi får matten idag eller imorron. Men franska blir det iallafall. Jag hoppas att jag har höjt mig, hade MVG- förra året, och jag vill bli av med det lilla tecknet efter. Eller möjligtvis lägga till ett lodrätt streck också... ^^ Hemskt om jag skule sänka mig. Som i engelskan. Jag skrev inte det va? Nej. Jag sänkte mig i engelska. Från MVG till VG+. Jag hatade mig själv lite smått. Men lite irriterande att en hel termins betyg grundar sig på ett prov, typ. Ett prov som gjordes när jag hade helt fullt upp med annat och som jag bara fick VG på. Sämsta engelskaprovet jag gjort någonsin, typ.
Men iallafall. Bara jag klarar nationella, så.

Nu måste jag gå och byta om och fixa håret, sminket och allt. Kan ju inte istta här hela dagen ;) Även om tanken känns lockande... Mahaha.

Chao!

hm :P

Telefonen ringde. Nån kille från tele2, ville prata med någon av föräldrarna, nåt om bredband-grejs.
Hur många försäljare/whatever avlutar samtalen med "ha en bra kväll, pusspuss!"? Hahaha, det lät lite kul, men iallafall.

Jag sitter och funderar på hur min video ska bli. Nerdfighter-grejer, hahaha. Men jag vet vad jag ska prata om. Men jag måste komma på vad jag ska säga. Ta reda på lite fakta och sånt, haha. Men jag vet inte, jag kanske bra ska kommentera allt bra alla andra säger?

Ska kanske ta en dusch nu. Eller snart. Kanske. Om jag inte sitter här och nördar mig ett tag till. Det låter skönt det med, men jag tror nästan att jag ska lämna datorn ensam en stund, hahahah.

Chao!


all you need is time

Pappa väckte mig på ett ytterst oförskämt sätt idag, han knackade hårt på min dörr typ femtio gånger. Okej, liten överdrift, men iallafall. Sen vägrade jag gå upp innan de åkt. Vart de skulle vet jag inte, men iallafall.
Fick sms från Maria som undrade om jag skulle på hogträffen. Jag har inte varit särskilt aktiv den senaste tiden och inte bestämt mig för om jag skulle gå. Iallafall är den idag. Nu. Eller om den började vid tolv...? Jag vet inte. Och jag känner mig lite dålig över att jag inte gick. Jag kunde iallafall ha planerat att gå. Menmen.
Nu sitter jag här och fixar lite med designen to be i photoshop. Det går segt, för det hakar sig hela tiden. Får spara hela tiden ifall det skulle lägga av helt. Det gjorde det igår. Två gånger. Jobbigt.
Sen ska jag se på någon film. Antingen Blood Diamond, Dèja vu eller kanske Nightmare before christmas. Eller så blir det The Boondock Saints igen.


"För det första: vem går med en stor konstig sak på ryggen?
För det andra: vem kommer med en stor konstig sak på ryggen - därifrån? o_O"
- jag när jag och Karin träffade på Elias när vi var påväg hem till mig, igår.

Chao!


funderare

Jag har tänkt på en sak i flera veckor nu, faktiskt.
Jag vill byta design. Jag har haft den här aaaalldeles för länge, känns det som. Jag har tröttnat på de mörka vattenpölarna. Tröttnat på Supremes-bilden, som Carro kallat min header för. Jag är till och med trött på Princess Wirell. Jag borde ändra den texten till något annat. Men nej, jag byter inte blogg ;)

"Having seen his poop, I can report that it looks exactly like bullshit"
Jag lyssnar på Everyone Poops in My Pants, by Hank Green. Uppläst av John Green. Kul på ett udda sätt. Personen han pratar om är George W Bush. Hahaha!

Iallafall, jag ska leta fram lite bilder och experimentera lite i Photoshop. Vill göra ett seriöst försök den här gången, kanske till och med tafram instruktionsboken för att få lite tips om hur jag kan göra? Vi får se. Eller så sitter jag bara och skissar lite. Om jag orkar.
Jag är trött, förstår ni. Oerhört trött. Somnade nästan framför tvn i eftermiddags. Kanska feber. Förhoppningsvis inte. Hatar förkylningar.

Vi får se om det blir någon ny design inom snar framtid... To be continued, typ.

Chao!

tungviktare

Kom att tänka på en sak, efter att ha läst det i Carros nya blogg.
Utanför SOn idag satt vi och skulle komma på "namn" till oss själva och alla andra. Carro var redan Miney (som Nicklas kallade henne/oss, blablabla), jag fick bli Smiley ("jamen hon skrattar ju hela tiden!") och Karin fick inget namn. Hon ville inte ha något av dem vi sa.
Frej sa något om "vad heter surrikat på engelska?" och två sekunder senare frågade Carro samma sak, vilket fick iaf mig att skratta till.
Efter en kort stund fick Elias namnet Sör-i-katt. Frej fick först heta Frihetsgudinnan, som snabbt byttes till Fri-heter-guiden. Krille fick heta Elli-the-frelli eller något. Kommer inte ihåg. Jannis fick såklart enanito y *nånting annat*. "tomtenisse, egentligen liten dvärg, och gris" betydde det iallafall. Mina spanskakunskaper är inte de bästa.

Sen fick ingen annan något nytt fint namn från flummtjejorna. Vi blev avbrutna av en hög smäll.
Någon hade satt sig, eller något, på det andra bordet, så det brakade ner i golvet. Det var jätteroligt, för det var flera av killarna som var vid det bordet, och jag lovar, Jannis flög fyra meter på en tiondelssekund. Jag såg honom inte. Först var han på ena stället, sen var han på andra. Det var roligaste idag xD
Sen försökte några att sätta tillbaka bordet, men det gick inte. Och sen kom Jeanette och alla såg oskyldiga ut... :P

Så såg bordet ut efter det.

Och bara för att jag tycker att Che är finaste katten ever, så kommer det en fin bild på honom.

Sen kommer en halvmobbad bild på Carros katt Ebba, som är sötaste och gosigaste :D



Nu kommer inga fler bilder, Fia ska skriva in lite NO på datorn ;)

Hasta la vista, baby!

åh, en halv ko!

Jag har pluggat NO ett tag nu. Eller ja, sen skolan slutade. Fast inte hela tiden. Jag är hemma hos Karin nu. Man ska ju lämna in och kunn a redovisa arbetet på torsdag (och inte på fredag som jag alltid får för mig) så vi tänkte att vi kanske skulle sätta oss och skriva ihop allting vi kommit fram till.
På lektionen idag gjorde jag nästan ingenting. Vi hade vikarie och så. Vi skulle komma på fördelar och nackdelar med vindkraft. Det gick jättebra. Jag skrev inte ett skit. Karin fick skriva. Så snackade vi en massa med Babah. Jag har fortfarande ett märke sen han nöp mig. Eeeh, ja.

Blahaaaa, hejdå sötungar :)
                          

power

image209
Jag och Karin ska redovisa om vindkraft. För att komma igång ritade jag denna bilden på kriteriepappret.
Jag ska rita på svarta (gröna) tavlan. Tydligen. Men erkänn att det är vackert ;)
(varför pappret har en så udda färg vet jag inte, men jag orkar inte göra något åt saken)

Nu ska jag leta lite fakta. Eller så hoppar jag över det... hahaha.

Au revoir.

Skansen

image208

Idag var vi på Skansen, som jag skrev något om igårkväll. Julmarknad, ju. Vi tittade runt och köpte lite blandat. Julklapparna från Fia i år har samma tema; ätbart.
Har köpt till mamma, pappa, Micke (som inte ens vill ge/få några julklappar) och till Victor. Fredrik och Marián är svåra att ge till. Särskilt om det ska vara på samma tema. Annars kan jag kanske köpa in mig i ett av mammas alternativ... ja.
Hade kameran med mig och fotade lite då och då ;) En massa bilder på träden som är med på bilden ovan. Och lite andra ^^

Jag är fortfarande värsta förkyld, men det känns bättre än igår. Ska antagligen till skolan imorron. Om inte annat för att jag vill veta vad jag fick för betyg på franskan, haha.

Adieu.

the cauldron of thought

Vaknade rätt sent idag. Vid halv tolv. Vi som skulle in till stan och Skansen. Vi besämde att det skulle bli småshopping idag och Skansen imorron. Eftersom att vi var lite lata tog vi bilen (pappas bil) in när vi åkte, några timmar senare.
Köpte (allt jag köpte betalade mamma) en mörkbrun basic t-shirt med långa ärmar på Zara. Jag vill ha fler långärmade tröjor, det är ju typ vinter. Dessutom är det skönt. Sen blev det underkläder från H&M, två bhs och två par trosor. Snygga. Slutligen köpte jag också sminkborttagningsmedel och ansiktstvätt från Biotherm på Åhléns.
Jag säger bara detta; jag är glad att mamma betalade, det gick på lite mer än 900kronor.
Sen gick vi och tittade på lite gardiner och kuddar och lakan. Mamma vill ha nytt, hahah. Fikade på Coffeehouse by George någonstans i mitten. Kladdkaka med grädde och chokladsås och en Sprite till mig. Gott, men väldigt mättande - jag åt inte upp allt.

Entrecôte och klyftpotatis till middag. Godaste maten ever. Nästan.
Snart ska jag upp och titta på tv med mamma och mumsa choklad och chips och drika cider och sånt. Mys, helt enkelt.

Adieu.

temptation

Den här låten är fast i mitt huvud.
Temptatioooon greets you like your naughty maaate....

Arctic Monkeys och Dizzee Rascal.

Där skulle man också ha varit.

Jag vet att jag nästan överbelastar bloggen med alla dessa inlägg, men annars somnar jag, och nu har jag kommit tillbaka till YouTube. Ska läsa lite också. Om jag orkar. Kanske bara blir en massa musik ikväll...

stop and wait a sec

Jag är trött. Victor sover hos sina kusiner på Östermalm or something. Mamma inte hemma än, hon skulle komma vid halv ett-ett kanske. Men hon bara gissade. Pappa är fortfarande på Öland (är hemma hos Robert och dricker alkoholhaltiga drycker skulle jag tippa, och pratar om köttfärs) och jag sitter fortfarande här.
Det ringde typ ingen på hela dagen. Men sen, från halv tio och framåt har telefonen ringt fyra gånger. Först pappa. Sen mormor. Sen Victor. Sen pappa igen. Och jag har sprungit och ner som en... ja, inte vet jag.

Iallafall.
Jag har kollat in masse Brotherhood-avsnitt och så nu. Lång tid tog det, för jag kunde aldrig sluta. Bara ett till, liksom. Så såg jag på Heroes. Jag ska inte ladda ner i onödan. Jag ska inte ladda ner avsnitt 20. Jag ska inte. Det är inte samma grej som när man måste vänta en vecka mellan varje, liksom.
Föresten håller jag inte med min käre broder. Han tycker att Lock, stock... är bättre än The Boondock Saints. Fan heller! The Saints äääger. De är från Irland. Och mycket bättre. Överhuvudtaget. Roligare. Ja.

Nu ska jag läsa en fiction. Så att jag inte somnar. Men det gör jag nog ändå.

Ciao!

mys

Pappa på Öland med farbror. Mamma på fest med Pfizer. Victor borta.
Fia ensam hemma. Ingen feber längre och inte lika trött. Klockan är ju trots allt bara åtta, typ.


Nu sitter jag här och har tagit mig tid till att se på film. Lock, stock and two smoking barrels har inte hunnits med, även om jag sa att jag skulle se den för typ en månad sen. Har laddat ner lite andra också. Bland annat High School Musical ett och två (har känt att jag varit väldigt negativt inställd till dem, men varför inte?), Amélie, Nightmare Before Christmas och några till.
Dessutom har jag också det nittonde avsnittet av Heroes, eftersom att jag missade (!) det i onsdags. Ska också ses ikväll. Hade jag tänkt, iallafall :)
Mumsar på chips med dip och ska hämta något att dricka.

Vad gör alla andra?
Låt mig gissa... Tittar på Idol? Det känns som att alla gör det...
Agnes är där och tittar, har jag för mig. Karin och Carro är hos Caroline som fyllt år. Jag kunde/orkade/ville inte. Men grattis till henne iallafall :)

Ciao,
Fia.

gonatt

Jag ska gå och lägga mig nu. Ärligt.
Ska tjuva mammas säng och bara lägga mig och sova.
Hostan irriterar både mig och min hals och mamma tippar på feber.
Tack. Jag vill inte vara sjuk. Men det går väl över...

Känner mig lika död som jag gjorde mellan engelskan och svenskan idag. Då satt vi och sov i korridoren. Typ. Närapå iallafall.

Godnatt allihopa,
Fia.

tgif

Thank God it's Friday.
Jag känner mig smått lättad. Religionen är inlämnad. Har jag tur blir det VG. VG fick jag på engelskaprovet som vi fick tillbaka idag. Jag är missnöjd, sämsta engelskan på hela högstadiet, typ. Men franskan gick bra. Kom ihåg allt mitt. Eller jag missade en mening, men det gjorde nog inget. Så förstod jag vad de andra sa. Det känns bra.
Innan gick alla runt och frågade varandra hur man sa det eller det, och läste lite för varandra. A var typ skitstressad och hade smått panik. E var kort och tjock som en köttbulle när han var liten. C var stor för sin ålder. Och så.

Nu är det freeeedag, och rubriken får mig att tänka på TGI Fridays. Har ätit där två gånger. Jättestora hamburgare. Men goda :)
Jag är trött och ska kolla på de senaste Brotherhood-avsnitten och sen lyssna på antingen MuggleCast eller ExpelliarmusCast. Vet inte vilket... Aya.

Cia,
Fia.

i've seen him with girls of the night


Vad jag önskar att jag hade varit där. Eller på vilken Arctic Monkeys-konsert som helst. Älskar när publiken börjar jubla/applådera innan introt är helt slut. Och jag älskar Alex. Allvarligt talat.

kort inlägg

Är hemma lite snabbt nu, eftersom att vi ska ha redovisningar, typ, om våran barndom på franskan. Jag ska redovisa imorron. Jag blev ledig från lektionen idag. Iyey, eller något. Bra det, för jag hade ju såklart glömt mina gympakläder hemma, så jag ska ta med mig dem när jag kilar tillbaka till skolan. Vilket jag borde göra vid fem i, eller nåt...

Trallala, sen när jag kommer hem efter gympan (iofs kan jag ju skolka, eftersom att det är den sisa lektionen, men jag vill inte, hahaha) blir det nåt mellanmål slash fika och sen blir det SOplugg. Inlämning imorron. Och så franskan då. Jag kan två meningar. Det är bra, när man ska ha mist sju... Me det löser sig :)

Jag vet att det är väldigt mycket skoltjat i bloggen nu, och man kan tycka att jag kan skriva om mitt liv utanför skolan istället. Men ja, livet utanför skolan innehåller plugg coh stress och sånt. Jag missade tillochmed Heroes igår. Jag förstår inte. Jag måste ladda ner/se reprisen/hoppas att Karin har spelat in. Men aya.

Det är inte långt kvar nu. Snart är det bara en termin kvar av grundskolan och jag längtar, faktiskt. Även om jag inte är hundra procent säker på vad jag vill gå på gymnasiet. Men förhoppningsvis vet jag efter att jag varit på Mikael Elias Teoretiska. Men det dröjer till januari... Annars kommer jag ju in på global, så jag behöver inte oroa mig så mycket.
Lite glad blev jag också, för jag fick veta betyget på senaste matte-provet. Det jag tyckte gick jättedåligt. Och visst, det var sämre än vad jag brukar ha, men jag fick MVG-, ett halvt poäng från MVG. Men jag är nöjd iallafall :)

Nu ska jag leta upp gympakläderna och sen börja röra lite på mig. Eller ja, snart ^^

Ciao,
Fia.

why don't you let her drive the train?

en egocentrerad text. läs om ni känner för det. läs inte om ni inte känner för det.

jag kan vara egoistisk. jag är huvudpersonen i mitt liv, därför tycker jag det är rätt normalt.
jag får inte allt serverat på silverfat. även om jag är lite bortskämd, så är det långt ifrån att jag får allt jag pekar på.
jag vill ha bevis, fakta, för att man ska övertala mig att tro på något jag är kritisk till. jag kankse fortfarande är kritisk, men låt mig då vara det.
jag blir lätt stressad. det är inget jag kan göra något åt.
jag har prestationsångest. jag måste göra bra ifrån mig, annars mår jag dåligt. jag pressar mig själv. och därför blir jag stressad.
jag vill inte bli sjuk av stress. tro mig, jag vet hur det är.
jag vill inte bli kallas lögnare. men det är jag väl inte ensam om, eller?
jag har haft självförtroende på minus, nu är det på väg upp. min personlighet har inte försvunnit, det har utvecklats, komit fram. eller kanske tillbaka. mina mellanstadieår var inte idealiska.

Ciao, nu ska jag snart till skolan.

you can have it all

Hemarbetseftermiddag idag. Hjälp, det var ett långt ord. Alltså, vi skulle hem och plugga två timmar (SO och NO) eftersom att lärarna skulle planera eller något under eftermiddagen. Jag och Karin gick hem till henne. Plugg och flumm och så. Blandat. Inte bästa sättet att hålla koncentrationen på, men skitsamma.
Sitter här och kollar lite bloggar och har varit inne på de vanliga sidorna. De viktigaste :P Men nu ska jag gå upp och plugga hemkunskap. Ska vara inlämnat imorron och jag har kommit nästan halvvägs. Inte jättesvårt, men jobbigt att svara på massa frågor.

Efter den här veckan är det inte mycket kvar, tror jag... Typ bara NOn kvar. Inlämning plus redovisning. Om vindkraft. Aya, nu har jag iallafall börjat på den :)

Nu blir det upp till köket för plugg. Och plugg. Och plugg. Och kanske lite mer plugg. Sen kanske jag kommer hit en stund inna jag går och lägger mig. Men det vet man aldrig, haha.

Ciao.

image207....Fia känner sig ungefär såhär....

pioneers

Sitter här och läser en gammal fiction (GW/DM om någon undrar). Den är brabrabra.
Det är tydligen sista träningen för terminen idag. Avslutning med uppvisningar och festligheter, stod det. Får se hur det blir :)

Jag är trött. Bara så att ni vet.

Ciao.

we're gonna burn this city

Såååå. Ja. Eh. Ja. Typ. Hej.
Skolan, blablabla, engelskaredovisning okej, blabla, mattevikarie, blabla, slut.
Hem. Lite hemkunskapsplugg. Lite nötätande.
Sen hit.
Nu sitter jag här.
Lyssnar på Franz Ferdinand. Vill inte gå på träningen, men det var två veckor sen jag var där. Kan inte bara hoppa av, liksom. Och jag vill inte plugga. Allt bättre än plugga. Motivationen är på minus igen. Suck.

Jag vill inte gå i skolan. Skolan dödar mig. Blää.

Ciao.

första advent

image206

Ja... Jag lyssnar på Mardy Bum.
Det är första advent idag. Jag åt lussebullar och drack varm choklad till frukost. Det kändes bra.
Morfar fyller år idag. Vi ska dit om någon timme.
Jag är trött idag.
Jag vill ha en fungerande handsfree till mobilen. Och helst ska den inte försvinna spårlöst heller.
Min är både sönder och borta, hur lyckas man?
Jag klarar mig inte utan musik, så jag har tjuvat pappas, men han har ingen Walkman, så det är bara en såndär hör-grej. Och de är stor och inte alls samma som jag har. Jobbigt.

Yeah, I'm sorry I was late
Well I missed the train and then the traffic was a state
But I can't be arsed to carry on in this debate
That reoccurs, oh when you say I don't care
But of course I do, yeah I clearly do!

skooor

Jag måste köpa nya skor. Pappa tänker slänga mina. De är sönder, mina tår blir blöta om det är lite fuktigt på marken. Jag är sämst på att köpa skor. Jag är för kräsen och dessutom vet jag inte vad föör skor jag vill ha. Vi har tittat i Jakobsberg, Kista och i alla affärer vi kommit förbi. Men idag ska vi in till stan och titta in på FeetFirst. Där booorde det ju finnas lite skor, eller vad tycker ni?

MuggleCast #120 är igång nu, och jag har bara ett kvar. Om det inte kommit något nytt sen igår... Aya.
Massa om HBP-filmen.... Lalalaa.

Idag är det den första december ju. Jag har inte tänkt på det innan. 24 dagar till jul :D
Imorron ska vi till mormor och morfar, för morfar fyller år.
Kanske ska jag få lite tid över tll plugg också... Kanske. Men det är nästan ett måste...

Vad ska alla andra göra i helgen?
Har någon sett julkalendern?
Jag har inte. Men den verkar lite småbra, hahah. Tror jag. Jag kommer inte riktigt ihåg :P

Ciao,
Fia.