i'm gonna make somebody love me...

Nej, skämt åsido, det är från en Franz Ferdinand-låt. Ja, för nu har Oasis fått sällskap i spelningslistan. Jag måste lyssna in Franz lite också, ju ^^

Jag borde inte vara vaken nu. Jag sov så gott. Tills telefonen ringde. Och även om vi bara har en telefon (!) och den inte är bärbar, utan hänger uppe i köket så tränge signalerna in i mitt rum. Kan iochförsig också bero på att min dörr var öppen. Men iallafall. Jag vaknar. Tycker att den som ringer kan lägga på. Typ tio signaler senare blir det tyst. Men då har jag redan vaknat. Klockan var tio. Jag var trött, men gick pp iallafall. Franz fick spela från mobilen. Åt frukost.
Och så har jag varit duktig också. Jag har satt igång en tvättmaskin. Waow, liksom. Haha, nejmen det "stora" i det hela är att jag gjorde det i förrgår också. Två tvättmaskiner på tre dagar. Hahaha, jag brukar liksom vänta på att någon annan fixar det, men inte nu. Dessutom så ser mitt rum inte lika stökigt ut. Det brukar bli så när jag tar bort kläderna från golvet och från fåtöljen... Men mitt skrivbord är lika bombarderat av papper som vanligt..

Nej nu ska jag upp och hänga in tvätten i torkskåpet. Och sen ska jag titta in en intervju med Noel Gallagher. Jag såg den igår också. Men han är kul. Och ganska genialisk. Bra kompositör.

Ciao,
Fia.


oasisssss

Jag är inne i en Oasis-period nu.
Oasis har tagit över min vardag.
Okej, kanske inte, men jag har inte bloggat eller något för att jag, ja, jag lyssnar på Oasis. Läser om bröderna Gallagher på Wikipedia. Ser intervjuer och videos med dem på YouTube.
Och jag har skrivit NOEL på min handled.
Jag måste ta en liten paus imorron, då Karin och Agnes ska ha en liten fest för att fira att de blivit femtonåringar. De, eller iallafall Karin, gillar inte Oasis. Jag förstår inte varför. Eller ja, hon lyssnar på r'nb och sånt. Amerikansk musik. Jag lyssnar på Brittisk. Kanske är där skillnaden är? Men skitsamma.
Vi ska sova över där. Jag vet inte hur många vi blir. Fem-sex pers? Nåt sånt, iallafall. Tror jag.

But I hope you know....
Nej nu ska jag läsa en Draco/Ginny-fiction. Som jag nog läst tre gånger tidigare. Eller nåt.
Men vem bryyyr sig? ^^

Ciao,
Fia

we're all part of the masterplan


Take the time to make some sense
of what you want to say
and cast your words away upon the waves

and sail them home with acquiesce
on a ship of hope today
and as they land upon the shore
tell them not to fear no more
say it loud, and sing it proud today

and then dance if you wanna dance
please brother take a chance
you know they're gonna go
which way they wanna go
all we know is that we don't
know how it's gonna be
please brother let it be
life on the other hand
won't make us understand
we're all part of the masterplan

Say it loud and sing it proud today

Chasing Liberty

Chasing Liberty
är en typisk feel good-film. Klychig, ja, men söt. Som nästan vilken chick flick som helst.
Anna är dotter till USAs president. Vill rebella sig och frymmer från Secret Service-agenterna när hon är i Prag med familjen. Rymmer, träffar (het) kille, som "räddar" henne. Åker genom Europa, med heta pojken efter sig, utan att veta att han egentligen också jobbar för Secret Service. De får känslor för varandra, och blablabla.
Allt det där, som är så ortoligt förutsägbart. Men jag gillar den. Jag gillar filmen.

Mandy Moore är
hur söt som helst, och jag skulle då inte tacka nej till Mister Goode;

image185

i'm sooo confused right now

Jag har tråkigt.
Jag är trött.
Jag lyssnar på MuggleCast.
Jag ska snart upp och äta av mormors äppelkaka.
Jag har nästan börjat utveckla ett hat mot att köpa skor.
(choooock)

Jag skriver mer sen.
När jag orkar.
Jag har iofs lite att skriva om. Men jag orkar inte nu.
Jag är inte på humör.

Hejdå.

say it loud, and sing it proud today

Jag känner mig gnällig. Jag är trött och jag orkar inte plugga.
Mamma fick förhöra mig på svenskaorden två gånger, men jag blev bara irriterad. Jag blir sån när jag gör något som jag egentligen inte vill eller har ork till.
Som innan, mamma sa liksom att vu kunde ta en titt på orden och så. Jag börjar prata om någt helt annat. När hon påpekar det igen säger jag bara att det är tråååkigt. Då skrattar Victor till. Och jag säger att jag vill inte! Ja, jag tror inte att svenskan kommer att gå så jättebra, faktiskt.

Jag håller på att ladda ner det andra avsnittet av ExpelliarmusCast. Har läst vad det ska innehålla, och såklart blir det lite om Grindeldore. Ja, för Jo har ju sagt att Dumbledore var bög. Men var det bara jag som inte blev helt överchockad över detta nya fakta, att allas våran rektor var gay? Jag kan inte säga att jag redan hade teorier om det, men jag blev inte direkt "whaaaat?!" Han var kär i Grindelwald. Många nya slash-fictions nu? Hahah, jomen ja måste leta upp någon. Om så bara en one-shot :)

(kommande två rader har lite DH-spoilers!)
Men de skulle väl passa ihop. Jag menar, båda var väldigt smarta och innan Ariana blev dödad så var de ju väldigt bra kompisar. Bästa kompisar.

Så, jaaaa.
Nu sitter jag här. Pappa har varit och handlat. Jag ville ha glass, kakor och hallon. Vet inte om han köpte allt, men jag hörde iallafall ordet hallon. Jag ville bara ha onyttiga saker. Jag äter för mycket onyttigt, känns det som. Eller så vill jag bara komma på en anledning till att jag gått upp så mycket i vikt de senaste veckorna. Typ 3kg sen innan praon. Jag förstår inte. Läskigt.

Iallafall, vi ses och hörs!

Ciao,
Fia

blaaach.

Jag har inte bloggat sen... ja, sen närdå? Jag vet faktist inte. Det känns som att det var veckor sen sist. Det var kanske i lördags?
Ja, det är skolan som tagit upp min tid. Hemkunskapen är över nu, jag lämnade in häftet igår. 19sidor blev det och nu får jag bara hoppas att det räcker till MVG. Jag kan typ franskan, så de glosorna kommer inte att prioriteras idag. Det blir så att mamma får förhöra mig på svenskan. Etthundratio ord. Igår gick vi igenom en del av orden och idag gick vi igenom resten. Ja, så blir det prov imorgon. Jippie^^ Engelskan ska jag träna lite på nu. Snart. Om ett tag. Innan jag går och lägger mig, iallafall.
En bra nyhet är iallafall att jag fick nästan full pott på Genetik-provet. MVG. Jag hade rätt på allt, bara det att jag fic VG- på en VG fråga. Bara för att jag glömde skriva att lagarna hette "de mendelska lagarna". Pah, men iallafall, nöjd :)

Vi hade dans igår på eftermiddagen. Jag hade hört från Felicia innan att det var kul, så jag var inte lika neggig som många andra var innan ^^ Hahah, men hon hade rätt. Först var det väl sådär, men när man kom igång och sådär var det rätt kul, faltiskt ^^
Vi var för få tjejer, så en del killar fick dansa med varandra :)

Jag ska försöka att uppdatera snart igen. Jag har ju snart höstlov :)
Nu ska jag fylla i någon kul lista och sen antingen titta på Brotherhood eler lyssna på MuggleCast. Jag vet inte vilket. Nu blir det svårt ^^ Hahaha.

Ciao allihopa,
Fia.

the man who throws the tetris piece

Erkänn att ni känner igen låten ;)
Jag hade däremot inte hört texten innan ^^



DON'T FORGET TO BE AWESOME!

läskigt

Jag har varit allmänt trött hela dagen. När jag kom hem satt jag vid datorn i någon timme, innan jag förflyttade mig upp en våning för att titta på tv. Mellan fyra och åtta var det tv-time.
Vid åtta högg det till i min mage. Liksom, i nedre delen av magen. Första tanken var "hjälp vilken mensvärk!" Bara det att jag inte har mens nu och det brukar inte kännas då. Jag brukar inte få mens verk heller. Helt udda.
Jag skulle på toa, men det gjorde typ för ont. Jag gick ner och skulle byta byxor - från jeans till mina mysiga gröna Aladin-byxor. När jag kom ner, vilket inte gick så snabbt, orkade jag inte mer. Så fruktansvärt ont det gjorde. Jag orkade inte ens lägga mig i sängen utan det blev mattan/golvet jag kröp ihop på.
Någon minut senare ropade mamma och sa att maten var klar, men när jag inte kom upp, så kom hon ner.
Hon gissade att det kunde vara urinvägsinfektion. Feber hade jag också. Jag grät, tårarna fick rinna ner för kinderna, jag orkade inte hålla emot längre. Mamma gick upp och ringde någonstans, sjuksköterskan sa att vi inte borde vänta, då det kunde vara något annat. Vi skulle åka till Danderyd. Vi åkte inte, jag var smått hungrig, och tyckte att det var onödigt att låta entrecôten och klyftpotatisen stå och bli kall, så vi åt.
Under måltiden blev magen faktiskt mycket bättre, så vi skulle vänta och se om det hade gått över, men om det kom tillbaka skulle vi åka direkt.
Det kom inte tillbaka. Eller har inte kommit tillbaka än, iallafall, och det är jag glad över.
Hemskt ont, gjorde det. Jag typ dog.

Men iallafall, nu sitter jag här, med intorkad, utsmetad mascara, vitt ludd på min svarta tröja (min matta luddar!) och är fortfarande trött. Men magen är bra :)

Vet egentligen inte vad jag ska göra nu, men jag kan ju logga in på msn och se om det är någon kul inne.

Ciao,
Fia.

helg ^^

Helgen känns välförtjänt. Alla timmar den senate tiden som gått till skolarbeten och läxor, jag förstår inte.
Hemkunskapen och det som är kvar nu, men den ska jag prioritera lite i helgen, tror jag. Om jag orkar. Annars blir det lite stressigt på måndag och tisdag.
Svenskaprov (typ 110 ord) på fredag, och engelska- och franskaglosor till samma dag. Annars är det inte så mycket.

Jag är trött som fan, och det är kallt. Det senare kan bero på att fönstret är öppet, men iallafall.

Min blogg blir tråkigare och tråkigare och jag vet inte vad jag ska skriva om.

Ciao,
Fia.

-

Plugget dödar mig.

go'morron

Fick låna mammas laptop lite nu, eftersom att jag kom på att vi har hemkunskap idag. Kom på att jag inte har något som helst arbete i skolan. Mailaaaaa. Typ. Och jag ville inte gå in i Victors rum för att ta min dator, haha. Jag ska flytta in den i mitt rum när jag orkar. Eller så tar jag hjälp av någon. Typ Victor. Han sa att han kunde hjälpa till ^^
Och så loggade jag såklart in på msn, och jag chattar med Lina :D
Iallafall. Ska snart gå och möta de andra. Eller ja, om en kvart-2m minuter, nånting :)
Vet egentligen inte vad jag ska skriva. Och jag borde egentligen läsa igenom lite NO. Men jag orkar inte. Det får bli som det blir.

Jag har nästan gått tillbaka till att inte äta frukost nu. Eller jag äter när det finns något gott att äta. Typ Special K Red berries. Eller goda mackor. Men nu finns det inte det, och jag drack inte mycket ur min tekopp heller.

Ciao,
Fia.

nu måste det gå bra

Ja, för om genetik-helvetet inte går bra, så blir jag besviken. Har pluggat ganska mycket både igår och idag, så prover får lov att funka. Annars får jag helt enkelt trösta mig med att jag gjorde mitt bästa. Och bättre än så kan jag faktiskt inte göra.

Kom försent till SOn idag. Och för att vara ärlig är det första gången på hela högstadiet som jag kommit för sent. Jag är en liten perfektionist med kontrollbehov. Jag hatar att komma försent. Tidspessimist. Typ.
Men anledningen var ändå ganska bra, vi var nere hos Eija och bokade in våra individuella SYV-möten. Eftersom att vi går i F-klassen, vilket är den sista, så skulle vi inte ha våra möten förren i januari, annars, och då är det väldigt kort tid innan vi ska göra våra val. Inte bra. Så nu ska vi ha dem vecka 46 istället. Känns bättre :)

På SOn annars håller vi på med BNP och sånt. Det är faktiskt ganska roligt. Jag gillar liksom den typen av studieteknik (eller nåt ^^) som vi håller på med. Hahahah.
Fick förövrigt tillbaka provet som vi gjorde innan praoen, och jag blev nöjd. MVGminus. Hade jag motiverat bättre på den sista så... Aya, nöjd iallafall :)

Efter skolan (och några timmar till) färgade jag håret på Lina. Det blev skitcoolt, typ röd-lila-brun. Snyggaste. Jag vill ha! Hahaha, men jag gillar min möklila med :)

Blablabla, nu ska jag läsa lite Midninght Sun, eller senaste kapitlet på en fiction jag läser... :D

Ciao,
Fia.

gymnasium, gymnasium.

Vi hade SYV-info idag. Gymnasieinformation. Blablabla. Typ.
Och tydligen är "kontraktet" mellan vår skola/kommun och UBG borta nu. Så om vi söker dit, så kan vi inte bara lite på våra betyg, utan också hoppas att det inte är många andra som söker in.
Så nu har jag tittat lite efter andra alternativ till det jag väldigt länge satsat på - sam-språk. Jag gillar språk, och vill kunna flera olika, och jag älskar at resa. Och då är det ju bra om man kan lite ;)
Men nu har jag hittat ett annat, som jag tycker verkar jätteroligt. Nu kommer Lina att bli glad, eller nåt - det är på SAMgymnasiet ;) Hahaha, det är typ första gången jag ens kollar in vad som finns där. Och jag vet att jag har varit rätt partisk mot Jakobsbergs gymnasium, men nu har jag hittat ett program som jag tycker verkar bra.
Samhällsvetenskapsprogrammet specialutformat med global inriktning. (hjälp, det var långt xD)
Alltså sånt som jag gillar ;D Och så är det studieresa till något land i tredje världen.
Oh, hjälp, nu låter nästan det här mer lockande ;D
Hahahaha, men iallafall, nu har jag två alternativ, liksom ^^ Alltid bättre än att inte ha något :)

Sen kommer ju dessa gymnasiemässor, öppet hus-dagar, och allt. Men det ska jag ju såklart också gå på. Annars skulle jag vara lite dum... Hahaha.

Vet ni vad ni ska välja?

Ciao,
Fia.


a shade of lilac

En mörk nyans. En ton av lila. Det är min hårfärg. Mörkt och snyggt. Tycker jag, iallafall. Och det är ju det som räknas ;)
Jag tror inte att mitt hår varit såhär mörkt förut. Förutom då jag föddes och jag var svarthårig ^^
Orka förklara, det funkar inte. Här har ni bilder

image181  image184
(och nej, jag har inte haft smink idag xD)

Ciao,
Fia.


i'm just a shot, then we can die

Jag har insett att mitt lösenord på msn är väldigt misstolkningsbart. Jag menar, om någon skulle få reda på det, hahahahah.
Iallafall, jag ska byta snart. Tror jag, men jag vet inte till vad ^^ Det brukar vara så ^^

Jag har tråååååkigt.
Kanske ska gå ut och fota lite? Men det är ju så kallt. Jag vet inte om jag orkar. Men jag orkarinte sitta här hela tiden heller.
Och jag hittar inte längre Eclipse
cdon. Jag *kan* läsa det första kapitlet på Stephenie Meyers hemsida, men då kommer jag ju inte att kunna vänta tills jag hittar boken i detta landet. Förövrigt så ska tydligen Twilight bli film. Jag måste se! Och så ska det bli fyra eller fem böcker i serien. Jag tror jag dör.
Min andra favoritbokserie. Efter Harry Potter, såklart ;D

Vad gör alla?

Ciao,
Fia.

tråk

Föräldrarna är och tittar på bilar. Mamma ska ju eventuellt köpa ny, nu när hon ska börja pendla till Uppsala. Får se om hon har bestämt sig nu ^^

Jag ska färga håret idag. Eller ja, tona, men same shit, byta hårfärg ^^ Antagligen blir det när mamma kommer hem igen, om de/vi inte ska hitta på något annat. Annars får det bli ikväll :)
Annat som ska göras är typ... plugg.
Ännu mer bloggning om plugget, och det är ju tråkigt. Jag tycker att det är tråkigt. Men med två prov om några dagar, och att pluggningsstatistiken är på noll, så måste det prioriteras. Genetiken är jag osäkrast på.

Tråk inlägg, jag vet, men iallafall.
Bättre än ingenting? Nä, kanske inte det, heller. Aya, skitsamma.

Ciao,
Fia.


sanningsdan

Jag älskar denna låten. Den är på svenska. Den är med Säkert!

Det finns tydligen ingen musikvideo till låten, men jag hittade denhär. Och det är ju ändå låten som räknas :)

i've got a new haircut

Japp, Fia har gått och klippt sg. Kortare igen. Men inte lika kort som för något år sen. Och lugg. Men inte samma sorts som förut.
Äh, skitsamma, ni får en bild istället ;D

image180
Och Fia vet att hon ser udda ut, så ni kan få fokusera på håret xD

ytlig vänskap

Vi var väldigt bra kompisar. Vi var väldigt bra kompisar. Iallafall om du frågar mig.
Vi hittade på saker att göra. Vi hade roade oss, vi hade kul. Vi hade gemensamma intressen. Jag litade på dig. Vi kunde prata om det mesta. Humor eller allvar, vad som helst.
Jag vet inte vad det är som har hänt. Vi har glidit isär. Från att ha varit väldigt nära, så känns det som att vi bara är ytliga kompisar. Kompisar på ytan. När man går djupare så är vi inte lika alls. Vi har inte alls samma kontakt. Vi gör inte allt vi gjorde då.

Vet du hur bra jag mådde? När jag visste att du alltid skulle finnas där? Jag vet inte längre om du kommer att stå bredvid mig i vått och tort, tyvärr. Det gör mig ledsen. Jag hoppas att jag har fel, att du kommer att vara där.
Jag mår bra nu, men inte på samma sätt. Det känns som om... När vi träffas, så håller vi avståndet lite. Det känns som att vi anstränger oss för att inte bli irriterade. Det fungerar inte alltid.
Kanske behövde vi bara lite tid från varandra. Kanske kommer vi att bli bra kompisar igen. Vänskap som går ner på djupet. Kanske kommer vi bara att bli mer ytliga än någonsin. Kanske kommer den ytliga vänskapen övergå till bekantskap. Eller ytlig bekantskap.
Jag vill inte att det ska bli så. Vill du?

Jag frågar dig, även fast jag inte vet om du läser. Jag hoppas att du gör det. Jag hoppas att du, i sånnafall, förstår hur jag känner.
Vi har bråkat endel. Mycket på grund av våra olika åsikter, men ska det komma imellan oss, våran vänskap?
Nej, det tycker jag inte.
But it takes two to make a thing go right.

Fia.

dagens bästa

"This adorable wrapping paper, from a Valentines day present that Katherine gave me.
It's a heart. And then the heart's open and it becomes an apple, and then the apple opens and it becomes a penguin! Oh my God, that's cute!"

- Hank Green, Brotherhood 2.0, den 28mars


Ärligt, hahahaha, så bäst :D

last day of the prao

image179
Vad jag "köpte" :)

Idag var alltså den sista dagen på praon. Lite tråkigt, men iallafall :)
Vi fick välja saker från affären för typ tvåhundra kronor. Och få. Gratis liksom. Men det var inte så noga, vi skulle nog ha kommit undan med lite mer, haha, de gillar oss :P Jag gjorde av med typ 190, eller nåt. Det mesta på godis. Hjälp, onyttigt. Men gott ;)
Lösgodis för cirka 50, en chokladkaka, en kladdkaka och fyra små chokladbitar, typ Twix, Snickers, Mars och sånt ^^
Sen så "köpte" jag hårfärg också. Så jag ska färga :) Eller ja, tona, haha, vill inte ha utväxt, eller något, verkar så jobbigt :) Carolina köpte typ samma saker, haha ^^ Men inte exakt :P
Jimmy fick släppa ut oss i en stängd kassa, så att ingen skulle tro att vi tagit allt ^^ Sandra sa att det var några som bara kunde gå ut genom kassan, men då hade det kommit vakter och allting, typ förhör, och allt. Jobbigt läge, liksom ;)
När han släppte ut oss, sa han att vi kunde komma och söka jobb, om vi ville, och att vi skulle få bra referenser om vi ville ha det :D Och det är ju bra, liksom :)

Ciao,
Fia.

tvåhundra

Och om någon är intresserad så har jag nu skrivit över tvåhundra inlägg.
Och nej, det är väl egentligen inte så mycket, med tanke på att jag haft bloggen sen i våras, men vad fan, vem bryr sig? :P

Ciao


and it's contagious

image178

Regina Spektor har åter fått en plays i min At the moment-spellista. Hon har varit borta ett tag, när jag varit allt för inne i min... Arctic Monkeys-Kaiser Chiefs-Fallout Boy-period. Men nu har hon återvänt. De andra är iochförsig fortfarande kvar med ^^
Regina, vad ska man säga? Melodierna, texterna, rösten. My God, vilken röst, alltså! Och så har hon ju inte direkt utseendet emot sig ;)

Ciao,
Fia.

my words don't travel far

Idag jobbade vi länge. Vi slutade klockan sex. Två timmar senare än vanligt. Egentligen vet jag inte varför. Mange frågade om vi kunde stanna lite längre. Jag tror att det är för att det var flera som inte var där. Typ Björne och Vitalij. Eller jag såg ingen av dem iallafall.
Imorgon blir det en kort dag. Vi slutar klockan tolv, som kompensation, liksom. Och innnan vi går ska vi säga till Jimmy, så skulle vi få något. Vad vet vi inte.

Jag är trött. Jag orkar verkligen inte plugga. Både matten och genetiken börjar jag snart oroa mig för. Eller inte oroa mig, kanske, men stressa. Måste plugga i helgen. Hemkunskapen kan jag också göra lite smått, men det ska inte lämnas in förrän vecka fyrtiotre.

Och jag vet att mina inlägg har blivit väldigt tråkiga. Men jag ska bättra mig. Om inte för er, så iallafall för mig själv. Det känns liksom bra att kunna skriva av sig lite :)

Ciao,
Fia.

hit that wall with a wrecking ball

Praon är faktiskt ganska roligt. Men hur kul låter det att jobba på Coop? Skitsamma, det är roligt.
Jobbet i sig är väl inte så kul, men folket.
Vi är "bara" fem praoelever nu. Tre slutade i fredags. Och jag räknade fel, vi var åtta förra veckan, inte sju, som jag fått för mig.
Personalen är skön. Mange, allra mest. Det var han, som redan första dagen, påpekade att de röda Coop-skjortorna är väldigt sexiga. Sen kom han igår och typ viskade något om vad vi skulle göra, och tillade efteråt: "visst var det en sexig whiskeyröst?" Jättesexigt, svarade vi. Jag och Lina blev "inspirerade" och någon påpekade idag att de blåa vantarna vi fick till när vi skulle plocka i frysen var sexiga :P
Coop är sexigt xD
Seymur hjälpe oss att plocka barnmat och blöjor, och efter ett tag insåg jag att det var någon inofficiell tävling mellan honom och Lina. Efter en stund hör man honom: "jag gillar inte dig." Eh? "du hittar snabbare än mig!" Så ja, Lina, om du inte lyckas som vattenpolospelare kan du ju se ett framtida jobb på Coop - att plocka barnmat :D

Dessutom fick Lina idag reda på att Pier är sjutton år, och hon gissade att han går på hotell-restaurang. Men det vet vi inte säkert. Tror jag. Iallafall så berättade hon det på lunchen. Vi hittade ytterligare ett matställe i centrum. Pizzerian :D Så idag blev det pizza, och mamma var i centrum hon med, så vi socialade oss lite :)

Ciao,
Fia.

(och jag booooorde inte sitta här. jag borde plugga. hemkunskap. och matte eller genetik, för den delen. men det löser sig. jag behöver inte sitta här så mycket imorron ^^)

tar väl tid att vänja sig

Jag blev väldigt, väldigt förvånad, chockad, när jag skulle logga in på Popomundo, för en kort stund sen.
Det heter inte Popomundo längre! O_O Det heter Poplove.
Jag gillar inte namnet. Det är inte rätt antal stavelser. Pop-o-mun-do. Pop-love. Nej, det låter inte rätt.
Jag kommer att sakna det gamla, men som rubriken säger - det kommer ta tid att vänja sig, men sen tror jag att det kommer att gå bra. Även om jag irriterar mig på antalet stavelser.

Ciao,
Fia.

i'm broke

Jag har inte några pengar. Jag förstår inte vart allt tar vägen. Ofattbart.
Eller kanske inte, jag har ju faktiskt köpt en "massa" saker de senaste dagarna. I onsdags började det med att jag köpte New moon, som var mycket dyrare än vad jag trodde. Kostade 120kr, och det var ändå en pocket. Om jag kunde drömma kostade 65. Nästan halva priset. Men iallafall.
I fredags åkte jag till stan för att småshoppa med Marián. På Indiska hittade ingen av oss något, men på Zara hittade jag en jättesöt t-shirt och en tjocktröja, typ, med dragkedja. Mörkblå, fin. Ja, och där rök 340kr till. Egentligen inte så mycket.
När vi var där inne och letade kläder kom Fredrik också, och Marián lät honom inte gå till herravdelningen, utan han var tvungen att ge sina åsikter om byxorna hon provade ^^
Med varsin Zara-påse i handen (eller ja, inte Fredrik, han fick bära Mariáns ryggsäck ^^), promenerade vi mot Gamla stan, där vi skulle kolla på mer byxor. Vid slottet, ungefär, träffade vi på Emma och Cecilia, våra kusiner, så vi pratade lite med dem innan vi fortsatte.
Affären i gamla stan var inte stor, och den var lite annorlunda. Inte direkt H&M eller Gina Tricot. En affär Marián brukar besöka, och eftersom att jag gillar ett par byxor som hon köpt där, så gick vi dit. Och ja, jag köpte ett par likadana. Men mina är giftgröna. Jag skämtar inte, hahha. Men de är väldigt mysiga :)
Affären heter Zapata, och när man kommer in möts man av doft av rökelser. Mysigt :) Det är lite trångt, men det gör liksom inget ;)

Numera finns det 27.50kr på mitt konto. Och det ska jag klara mig på tills den 25e. Hjälp ^^
Men för bara för att mamma och pappa var skyldiga mig lite pengar för mat, så betalade mamma en väska som inhandlades igårkväll. Och dessutom en blårandig stickad halsduk. Tackar, tackar, mami :D

Och jag har fått tillbaka min kamera från min broder - som förövrigt fyller en fjärdedels sekel imoron - så har jag tagit bilder av kläderna :)

  
1: T-shirten :D
2: Mörkblåa tröjan över, samt de gröna byxorna. (färgen är inte helt rätt, men nästan ^^)
3: Väskan och halsduken :)

Ciao,
Fia.


bortprioritering

Jag bortprioriterar denna blogg mer och mer. Jag bortprioriterar min datortid, överhuvudtaget. På grund av praoen. Eller kanske tack vare praoen, jag vet inte vilket.
Jag tror jag har suttit vid datorn en gång den här veckan. En gång då jag verkligen satt inne, kollade in alla sidor, chattade och allt sånt. Sen har jag varit inne en eller två gånger till. Första gången var jag tvungen att titta till min popomundo, och andra gången var när jag skulle maila det jag gjort på hemkunskapen, så att jag kunde sita här uppe.
Nu har jag också bara tittat till min popomundo, och så gick jag med i några grupper på facebook. Jag har fortfarande inte fattat allt om hur det funkar där, men jag lär mig ^^

Anledningen till att datorn fått vila är för att jag inte orkar, helt enkelt. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt att praoa, hahahahhaha. Men det är roligt när vi är där, och än en gång är det mer tack vare personerna än själva jobbet ^^
Jag har också läst ut Om jag kunde drömma, som var helt underbart bra, och den slutade med värsta cliffhangern, så någon dag senare köpte jag den andra delen. Som såklart inte fanns på svenska, så jag köpte den på engelska, jag menar, spelar roll vilket språk, hahah :P New moon heter den, men än så länge är den inte lika bra som första delen, men det kan ju bero på att Edward och folket inte är med så mycket ^^ Men det börjar hända saker nu ^^

Jag ska egentligen inte sitta här nu. Jag har tagit mammas dator, som jag fick låna, om jag inte installerade eller laddade ner något ^^ Men snart ska vi och titta på bilar, mamma börjar tröttna på sin Ford, så vi ska kolla på lite Subaru, tror jag :)

Jag pratade med pappa idag. Inte hört rösten hans sen i måndags, då han och hans kompis åkte till Turkiet. Jag vill också åka dit! Åka vartsomhelst. Jag vill! Men iallafall, har jag tur bler det någonstans i jul, eller så får jag vänta till typ sommarlovet.

Jag tror att jag kanske uppdaterar senare idag. Om jag orkar, hinner och kan. Typ ^^

Ciao,
Fia.

praooo

Tre dagar har jag nu jobbat. Jobbat på Coop Extra. Plockat upp en massa varor på hyllor, lagt dem i frysdiskar, och letat reda på vart all ost ska ligga. Och så har jag försökt hjälpa kunder som behöver det. Typ "vart finns det tunnbrödchips?" Whaaat? Finns det ens? ^^
Det låter kanske tråkigt och, jag erkänner, ibland är det det också. Men det finns roliga stunder ocskå. Det kan bero på att vi är sju personer som praoar. Sju. Det är många, men vi har rätt kul konversationer ibland, när vi retas.
Pier är bäst på det. Att retas, alltså. Och han skrämde Lina till döds, när han kom bakom henne och kittlade henne i midjan. Det tyckte jag var skitkul.
Idag fick jag Pier och Dragan att fösöka hitta stället där Coops schampo skulle stå. Men de hittade inte heller.

Pier: Alltså... schampo är inte riktigt min grej.
Lina: Nä, vi ser det.
Jag: Hahahahahah!

Vi har kommit fram till att Magnus måste vara chefen där, typ. Men det kanske han inte är, men iallafall. Vi såg honom nästan ingenting i måndags och igår, men igår påpekade han en sak, som vi inte var helt medvetna om:
Alltså, jag har inte sett er mycket på två dagar, de enda gångerna är när ni kommer och säger att ni tar rast...
Vi påpekade då att vi faktiskt hade jobbat ;)

Alla andra slutar en timme före oss. Det är lite elakt. Eller ja, egentligen inte. Vi börjar nio och slutar fyra. De börjar åtta och slutar tre. Vi tänkte kanske göra det någon dag också, men idag insåg vi att vi aldrig skulle orka upp. Den där sista timmen är det bara vi två, och idag frontade vi bara lite innan vi stack hemåt.
När man frontar ser man bara till att det egna ansvarsområdet (jag har utlänsk mat, tacos, typ blåbärssoppa och grönsakskonserver ^^) ser bra ut, och att man flyttar fram alla varor så att det ser ut som att det finns mycket saker. Det ska inte se tomt ut :)

image174image173
Jag och Lina frontar :)
Ciao,
Fia.