hemma och glad

jag är hemma från skolan idag. mamma sjukanmälde mig, med kommentaren: man måste inte ha feber för att vara sjuk.
det lät bra tycker jag, för jag hade sån jekla ångest igår och bara grät och grät och grät och kunde inte få in någonting i mitt lilla huvud. lycka till med en (eller två, det beror väl på hur man ser det..) redovisningar idag.
jag tror att jag kan komma imorron, men jag vill inte redovisa själv :/ aya, får se hur jag känner mig imorron.

idag måste jag plugga lite SO (redovisningen) och Musik, som jag inte ens har kollat på, och har prov på imorron.
jag kommer få panik om jag inte får in något idag heller, men jag har suttit och pluggat SO i typ en timme, och nu har jag paus, sen blir det väl musik.plugg, och så vidare :)

hörde från Carro (när hon ringde vid 10) att Alusine var skitsur på mig för att jag inte var i skolan. men URSÄKTA MIG, om jag mår piss och är sjuk (utan att ha feber).

iallafall, idag ska jag vila, plugga och plugga, typ. och kanske sitta lite här, det beror lite på, haha.

men jag är glad :D
jag läste nämligen i Hannas
blogg att de brittiska och amerikanska omslagen till Harry Potter and the Deathly Hallows har släppts :D liksom, yay.
ja, jag är ett inbitet Harry Potter-fan, och jag måste förhandsboka Deathly Hallows...
det är också det nedräkningen där uppe är till, eller bland annat, först Order of the Phoenix-filmen, och sen Deathy Hallows :D

   
1: US Children's Edition, 2: UK Children's Edition, 3: UK Adult Edition.

nej nu ska jag ner och kolla lite på musiken :)
pusshej,
Fia

ignore me, please.

jag mår inte bra, jag vet inte vad det är, men jag känner mig inte bra.
jag är helt seg, trött, hängig, har varit det nästan hela dagen, även om jag varit flumm med.
jag vet inte vad det är, kanske denna tidsomställning (det är ju trots allt sommartid nu), men det tror jag inte. jag brukar inte reagera såhär när tiden ändras (förutom om det är en stor jetlag)

det är mycket mycket i skolan nu.
eller det kanske det inte är om man jämför med andra, men jag orkar inte bry mig, tyvärr.
det jag är mest stressad över är SOn. vi har gjort olika "företag" och vi ska redovisa dem, man ska vara redo på torsdag, för Jeanette kommer bara att peka på en grupp så ska dom kunna redovisa.

Problem ett: jag har inte pluggat någonting (jag veeet, mitt fel, jag får skylla mig själv, men som jag sa, jag har varit helt hängig och så, jag har helt enkelt inte pallat)
Problem två: Karin (som är i min grupp) ska åka till Gotland imorron kväll, och kommer vara ledig torsdag-fredag. jippie. men vi ska kunna redovisa allt ändå. alla ska kunna allt om allt. men jag vill inte redovisa utan Karin :/

jag är ett litet kontrollfreak som dessutom har prestationsångest.
jag hatar det. jag hatar mig.

sen på torsdag ska jag också snacka franska med Jonas och Veronica om vad vi tycker om Landet vs. Staden, typ, vilket vi föredrar, varför och sånt. och såklart ska vi spela in det, men det gör väl inte så mycket, jag har inte pluggat, men jag kan lite, och jag kan småplugga lite innan, haha.
det är väl inte ett så stort problem, men iallafall.

på fredag är det musikprov, om tonårsmusikens historia, typ, 50-, 60-, 70- och 80-talsmusik, ungefär. ganska kul, men nej, jag har inte pluggat.
det går säkert bra, eftersom att jag kände igen många av artisterna/låtarna, sen är det bara att läsa igenom häftena.

slutsats; jag är trött, jag är dålig på att plugga, jag får ångest för det, jag blir stressad och orkar inte plugga (eller göra något annat för den delen..)
det är alltså mitt fel, men jag vet inte vad jag ska göra, jag har en känsla av att jag kommer att bryta ihop snart.

(sen att jag ska börja flytta i helgen gör inte att jag får mindre att göra, jag har inte packat ner nånting från mitt rum, haha.)

grattis om ni orkart läsa allt mitt klagande, och om ni ändå har läst såhät långt, kan ni väl skriva en uppmuntrande kommentar eller något?

hejdå.

i'm a sucker for these kind of movies

Jag fick plötsligt lust att se en film. Och inte vilken film som helst, utan Blow. underunderbara Blow. Den är en av mina absoluta favoritfilmer. Ever.

Johnny Depp  är värsta knarkkungen. Han är gift med Penelope Cruz (värsta vackra paret, ju, båda är überheta!) och han smugglar, säljer och tar droger (först marijuana, sen kokain), han åker fast, sitter i fängelse, kommer ut, fortsätter med drogerna, åker fast, kommer ut,  får en dotter, Kristina, som han älskar mest i världen. Men ändå så fortsätter han med sina knarkaffärer, och hans värld rasar samman.
Hans fru vill skilas, hon tar Kristina. Kristina hatar honom. Han bli förråd av några han litade på, och kommer inte på det förrän poliser knackar på dörren.
Han får se när polisen tar hand om hans dotter, och hennes totalt besvikna ansiktsuttryck. Han blir inte förlåten en gång till.
Jag älskar denhär filmen. Den är så jekla sorglig, tårarna har runnit varenda gång jag sett den. De rann för en stund sen också, bara för att jag läste en del citat från filmen.

Jag är verkligen en sucker för sånna här filmer, jag är beroende.

George: Everything's gonna be okay, sweetheart. Don't be upset.
Kristina: What's happening to us?
George: I don't know.
Kristina: Are we gonna split up?
George: No, never. Don't even think about that, it's impossible. I love your mother and you are my heart. Could I live without my heart? Could I?
*senare i filmen*
Kristina: I thought you couldn't live without your heart.
[She drops the phone, walks away and doesn't look back]

snyft, haha.
Finns det någon som vet någon sevärd, sorglig, bra film? Jag villvillvill se! ;D

jag har inte sett filmen på typ ett år, så allt detta kanske inte är helt 100% sant, men här finns en massa fakta :)
pusspuss,
Fia


men uscha! :/

Jag fattar inte dethär. Jag blir bara så besviken. Men ändå, vad borde jag ha förväntat mig?
Jag förstår inte varför jag blir så deppad.
Jag pratar om vädret. Jag vet, det är kanske lite skumt att skriva ett blogginlägg om vädret, det är ju liksom det man pratar om när man inte har något annat att prata om, ungefär, ni vet det där "vad ska jag säga? jag vet, jag påpekar att vädret är så fint/förjävligt/kallt/varmt/annat valfritt!"
Men ärligt, jag blev beskviken idag. Eller ja, för kanske 20minuter sen. Okej, hela dagen har det varit lite tråkigt väder, med lite regn och så, men jag var optimistisk iallafall.
Jag gick till centrum lite snabbt, bara för att köpa AA-batterier, eftersom att vi inte hade några hemma och de i datormusen dog lite. Det regnade ute, det hade jag märkt redan innan, men jag gav mig iväg ändå (jag klarar mig liksom inte utan datorn), och när jag kommit halvvägs insåg jag att det inte regnade längre. Nej, det snöade! o_O
Okej, de små flingorna smälte så fort som de kom i kontakt med marken (eller mig), så det fick väl vara okej.
Jag gick in på Ica och köpte batterierna (och en påse Giants Salvi - jag älskar) och när jag kom ut igen hade det börjat snöa lite mer, men det smälte iallafall när den landade.
Det var när jag nästan var hemma (kanske 500meter) som jag såg ner på mina armar och såg att jackan var vit (istället för svart). Snö. Jag stannade och tittade runt. Vitt, vitt, vitt. Snö. Jag tittade upp och såg stora (och då menar jag stora!) snöflingor falla ner mot mig. Snabbt.
Vilken känsla, jag började nästan gråta. Ärligt. Även om det inte blev en tjockt snötäcke så var det där iallafall. 
Jag vill att det ska bli vår, ju!
Jag trodde att snön var borta nu. Att våren var här. Eller ja, att den var påväg iallafall.
Besvikelseeeee.

Alltså, missförstå mig inte, jag älskar snö, har alltid älskat snö, och kommer alltid att älska snö.
Men, jag vill att det ska bli våår. Solen skiner, det blir varmare, bort med dunjackan, gå runt i kjol (har faktiskt köpt en ny som jag vill använda ^^) och slippa allt detta grå, regniga, snöiga, kalla vädret.

Och nu har jag ätit upp alla mina Salvi. Får väl gå ner och fixa en kopp te eller något liknande nu då :)
Jag vet, inlägget har inte varit alltför positivt och mest pessimistiska tankar om snö, men det får ni stå ut med. Om det finns något ni, vill säga.
("Let's get something straight, ok? There's no we. There never was a we. In fact, without me, it wouldn't even be a you!" yep, I love Ice Age)

    (och jag ser sådär lagom glad ut :P)

pussochkram,
Fia

bio och melodifestival

vilken dag, alltså! jag har varit med Lina :D
fick låna pappas busskort och åkte till henne vid halv tolv-tolv, typ, vi hade redan innan bestämt att vi skulle på bio :D haha. Blood Diamond. i Kista.
vi reserverade biljetter, satt framför datan ett tag innan vi tog bussen till Jakobsberg, och sen en annan buss till Kista.
väl framme hämtade vi ut biljetterna, och sen blev det lunch på McD, inte helt nyttigt, men gott ändå ^^
gick runt lite kort innan vi gick upp till bion, och vi kom in utan leg. Lina höll sitt löfte om att gå på en 15-årsfilm innan hon fyllt det. haha, grattis ;D (jag klarade det faktiskt ocksåååå, men jag gick med pappa :P)

filmen var jättebra, verkligen. man fattar redan de första minuterna varför den är från 15, men det gör liksom inget. det utspelar sig i Sierra Leone 1999, och inbördeskriget där.
det var liksom en blandning av känslor. hemsk (de förstörde en massa byar, dödade en massa folk och hjärntvättade barn till barnsoldater), sorglig (tårarna rann vid flera tillfällen, och ja, jag är en sucker för sånna här filmen), lite smått ironisk ("jag hoppas att de inte hittar ojla, då blir det verkligen problem" typ x'D), och ja, allmänt bra :D
verkligen sevärd :D

och sen från en sak till en annan.
finalen av Melodifestivalen har varit ikväll. jag satt såklart bänkad framför TVn, även om det inte kändes jätteengagerat.
The Ark vann. jag blev lite glad. jag menar, det är roligare med lite mer udda låtar än liksom stereotypa melodifestival-låtar. det blir tjatigt i längden. variation, tack.
haha, och jag menar, nu är det cirka en månad, sen får vi veta om vi röstade fram rätt låt.
jag hoppashoppas.

nej nu är jag trött, och orkar inte skriva mer,
pusspuss,
Fia

Min älskade

JAG HAR TRÄFFAT AGNES! :D

jag är jättejättejätteglad att hon kom hit! :D
haha, hon kom med tåget igår, och jag mötte henne, och sen sov hon över här, och sen följde hon med mig (och Carro och Karin) till skolan :D
det var superbt! :D
hon var med på franskan, och kunde inte ett ord :P hahah, men vi lekte typ hela lektionen, det var rätt kul :P Agnes förlorade :P haha, men det var kul ^^

och nu har hon åkt till sin pappa, i Sumpan... och jag saknar henne redan :( jag vet inte när jag kommer träffa henne nästa gång... det kanske inte blir förrens i sommar? ;o nej, så lång tid får det inte gå! det skulle vara hemskt.

och franskaprovet gick rätt bra, tror jag, om någon själ undrar :P
och vi fick tillbaka engelskaprovet idag, och jag fick MVG :D hahah. 97,5p, av 100. jag är rätt nöjd :)

pussochkram, alla sötisar :D
Fia.


sistaminutenplugg

jag vet inte vad jag ska skriva, jag har jättetråkigt! o_O
jag menar, jag sitter och pluggarpluggarpluggar franska. vi har prov imorron och jag har pluggat såhäääääär mycket *visar mellan tummen och pekfingret*
inte alls, alltså.
jag borde iallafall ha öppnat boken någonting och pluggat lite smått under de senaste veckorna (då jag vetat att vi ska ha prov) men inte då, jag ska vänta tills dagen innan.
jag hatar dethär!
det kommer att gå dåligt på allt.
hörövningen kommer jag få IG på (förra provet blev det G-), läsövningen kommer kanske gå lite bra, glosorna har jag övat på nu ett tag, så dom borde funka, och kanskekanske kommer jag att klara uppsatsdelen. jag hoppas att det är om La ville ou la campagne?, för det är det jag nu övar på, hahah.
det där om att stämma träff, och blablabla kommer inte heller att gå bra...
men jag vet iallafall vad jag borde öva på, verkar det som... hm.

men iallafall.
jag lovade att jag skulle fixa mitt rum innan klockan 16.00 idag (för att mäklaren ska komma hit ikväll och kolla...), well, inte gjort.
jag får väl säg att jag prioriterar skolarbetet. och det är ju faktiskt sant.
(sen att jag sitter framför datorn samtidigt, det är en heeelt annan sak ^^)

nu ska jag fortsätta men mitt - åh - så roliga franskaplugg. (lägg märke till min fina ironi)

pussochkram,
Fia.

home, sweet home

det känns som att jag inte har skrivit något här på liksom, jättelänge, men det var bara fyra-fem dagar sen.
jag känner mig dålig.
meniallafall.
jag är hemma nu, iyey :D
igår blev det skidåkning mellan halv elva och halv två (det var bara mamma och jag, pappa ville åka scooter), det var kul, efter det packade vi in sakerna i bilen (hahah, det var kul, det var nästan bara combi-bilar där, liksom, helt fullpackade plus takboxar och allt, så kommer vi där i en S80 utan takbox, okej, ganska fullpackat, men det syntes inte xD) vi var iväg innan två, och då blev jag glad, för jag ville hem fort som fan :P haha, utan dator och utan kompisar och utan... allt, i flera dagar, jag fattar inte hur jag klarade mig, hahaha.
jag skickade iallafall miljoner sms under resan (det känns skumt att kalla det resa, hm), eller ja, pappa blev chockad när hade skickat 65 sms förra månaden (vad är det 2-3 sms om dagen?) jag har en känsla av att det är fler denhär månaden :P haha.
de närmare 7 timmarna det tog att åka hem (och dit, iofs..) tillbringade jag med att sova och knarka musik. eller jag sov bara några timmar, men musiken var igång... well, hela vägen. jag klarar mig inte utan musik. och så lyssnade jag litelite på p3. det kan vara bra ibland ^^

skola idag, var rätt kul...
franskan... har prov på onsdag, måste pluggaplugga imorron. är helt enkelt för lat idag.

nu ska jag logga ut, och snart börjar 24 :)

pussochkram,
Fia


Klänningsfrosa

nu har jag varit inne på Getty och letat upp bilder. från Oscarsgalan. Klänningar.
Well, just take a look ;)

 
         
           
         

1. Jennifer Lopez, jag vet inte vad jag ska tycka. Först gillar jag klänningen, sen inte. Överdelen gillar jag, och för tillfället gillar jag resten med :P
2. Nej, jag gillar inte Eddie Murphy, men hans flickvän, Tracey Edmonds är ursnygg, och hennes klänning är to die for!
3. Satsuki Mitchell tillsammans med Mr Bond, himself, Daniel Craig. Jättesnygg klänning, där!
4. Vackra Penelope Cruz i en ljust rosa klänning.
5. Nicole Kidman, ja. Klänningen är fin, och färgen passar henne, men vad gör den där stora rosetten och allt där?
6. Jag vill ha Lisa Lings klänning!
7. Isla Fisher, flickvän till roliga Sacha Baron Cohen a.k.a Borat. Jag bara älskar hennes klänning! Den gröna färgen är underbar!
8. Iris Yamashita, jag visste inte vem hon var, men hon har skrivit manuset till Letters from Iwo Jima. Jag gillar klänningen, även om jag hellre skulle ha den i en annan färg :)
9. The Queen, Helen Mirren. Hon passar i klänningen, som jag tycker är väldigt snygg.
10. Eva Green, Bondbruden i Casino Royale. Hon är snygg, och klänningen likaså :)
11. Emily Blunt, som spelar Emily i The Devil Wears Prada. Jag gillar hennes känning, mycket.
12. Anne Hathaway, från The Devil Wears Prada. Inte min favoritklänning, men lite söt var den väl?
13. Anika Noni Rose, från Dreamgirls, och vad kan jag säga? Glitter.
14. Oscar-vinnaren Jennifer Hudson i en mycket snygg och cool brun klänning :)
15. Reese Witherspoon, vad ska jag säga? Klänningen är ursnygg!

(och ja, jag har tjuvat bilderna från Getty Images ^^)

pussochkram,
Fia